Behoud van de cultuur van het carillon

Plaats reactie
marjo
Site Admin
Berichten: 861
Lid geworden op: 10-03-2012 22:43

Behoud van de cultuur van het carillon

Bericht door marjo » 11-03-2012 10:34

door marjo le comte op ma jul 12, 2010 00:03

Behoud van de cultuur van het carillon ten op zichte van cultuurstad Maastricht 2018

Met het oog op cultuurstad Maastricht 2018 is het heel erg van belang dat de cultuur van het carillon door een beiaardier wordt uitgedragen die betrokken is met de bewoners van deze stad. Ook moet hij of zij oog hebben voor het feit dat een carillon in de toekomst gewaarborgd blijft en zich inzetten ten behoeve van muziek educatie aan jonge kinderen op velerlei wijzen.

Zelf ben ik reeds 31/2 jaar betrokken om kinderen op velerlei wijze bij het carillon te betrekken door middel van poppenkast, workshops op basisscholen, films, tv en de website Kindercarillon op facebook,

http://www.facebook.com/photo.php?pid=6 ... 567?ref=ts

wat uit zal monden in een website voor basisschoolleerlingen van 5 tot 14 jaar.

Helaas heeft de tegenwoordige stadsbeiaardier van Maastricht zonder opgaaf van redenen te kennen gegeven hier niet meer aan mee te willen werken.

Zolang iedereen met zijn eigen ding bezig is en geen rekening wil houden dat er ook mensen zijn die wel goede bedoelingen hebben met het carillon en de cultuur in deze stad, is de kans groot dat deze 500-jarige cultuur op den duur zal verdwijnen uit deze stad.

Daarom vraag ik de organisatie van culttuurstad Maastricht 2018 om steun om mijn prodeo werk te kunnen voortzetten.

Het carillon van Maastricht
Klinkt als een gedicht

Maastricht wil een eigen beiaardier!!!

marjo
Site Admin
Berichten: 861
Lid geworden op: 10-03-2012 22:43

Bericht door marjo » 11-03-2012 10:35

door marjo le comte op ma jul 12, 2010 15:40

Als aanvulling en uit bezorgdheid heb ik deze 2 films over het carillon zoals het nu is gemaakt waarin 3 gedichten zijn verwerkt:

http://www.maestricht.net/video/requim-voor-een-geliefd deel 1

http://www.maestricht.net/video/reqium- ... e=activity deel2
Het carillon van Maastricht
Klinkt als een gedicht

Maastricht wil een eigen beiaardier!!!

marjo
Site Admin
Berichten: 861
Lid geworden op: 10-03-2012 22:43

Bericht door marjo » 11-03-2012 10:36

door marjo le comte op di jul 13, 2010 08:43

Vrienden van het carillon

Je kan via de Stichting Carillons Maastricht vrienden van het carillon worden. Maar helaas worden deze 'vrienden' alleen om een financiele bijdrage gevraagd, en niet gevraagd om mee te participeren.

Het is aan hun te beslissen wat er met de bijdrage gebeurt, hoe concerten samen worden gesteld en welke beiaardiers er spelen.
Daardoor is er weinig toeloop van jonge mensen, wordt er niets voor kinderen gedaan.

In veel andere steden is er een kinderdag waar kinderen worden betrokken bij het carillon door bv een vlag te tekenen, liedjes mee te zingen of met de beiaardier mee te spelen. Er is poppenkast en spelletjes in en om het carillon.

Ook een webcam of videoverbinding met de toren zou je kunnren gebruiken in de interactie met de beiaardier.

Dit soort dagen waarborgt het bestaan van het carillon voor de toekomst!

Daarom kan men het beste een vereniging van carillonbeluisteraars oprichten waar men lid van kunt worden. Vanuit deze vereniging kunnen vanuit een ledenraad activiteiten worden georganiseerd waar alle leden bij zijn betrokken.

Hier in Maastricht zijn zaken zoals het carillon te veel door een privaat groepje geregeld.

Ik ben meer van openheid en inspraak en communicatie.

Een carillon wordt door zeer veel mensen beluisterd, (ook vaak ongewild) geef die mensen stem hierin!!
Het carillon van Maastricht
Klinkt als een gedicht

Maastricht wil een eigen beiaardier!!!

marjo
Site Admin
Berichten: 861
Lid geworden op: 10-03-2012 22:43

Bericht door marjo » 11-03-2012 10:38

door marjo le comte op wo jul 14, 2010 15:51

IN WEERT WEET STADSBEIAARDIER FRANK STEIJNS WEL UIT TE PAKKEN
met 11 CONCERTEN!!

"Weert in teken van zesde Beiaardfestival"

In de achter ons liggende jaren heeft Weert met zijn Beiaardfestival internationaal een naam opgebouwd. Dit jaar wordt het zesde Weerter Beiaardfestival gehouden. Onder artistieke leiding van Frank Steijns is weer een uitgebreid, breed en origineel muzikaal programma samengesteld, waarbij heel uiteenlopende muziekstijlen aan bod komen.

NB: Alle concerten beginnen om 15.00 uur

met uitzondering van het Vriendenconcert op 6 juli : aanvang 20 u, inkom 19 u

Zaterdag 3 juli: Schumann & Chopin

De jonge beiaardier Jasper Stam was de absolute winnaar van het NKV Carillon Concours in Gorinchem. De Weerter stadsbeiaardier was daarbij een van de juryleden. Tijdens het concert van vandaag ligt de nadruk op muziek van twee grote componisten die beide 200 jaar geleden werden geboren: Robert Schumann en Frederik Chopin. Hun beroemde pianowerken klinken voortreffelijk op de magistrale Weerter Beiaard.

Jasper Stam heeft ook een concert verzorgd op de STServaes in Maastricht voor Stichting Carillons....

Maandag 5 juli: 500 jaar beiaard – 1510 tot 1610

De eerste vermelding van een beiaard met stokkenklavier dateert uit 1510, het instrument is daardoor precies 500 jaar oud dit jaar. Dat feit wordt dit jaar alom gevierd. In vijf concerten, die elk een eeuw uit de muziekgeschiedenis beslaan, geeft stadsbeiaardier Frank Steijns een overzicht van de muziek die in die 500 jaar vanaf de Nederlandse en Vlaamse torens heeft geklonken. Vandaag muziek uit de tijd van het Wilhelmus: Valerius’ Gedenckklank.

En waar is dit overzicht voor Maastricht??

Dinsdag 6 juli: Vriendenconcert!

Het traditionele concert voor de Vrienden van de Beiaard vindt dit jaar weer plaats in een van de mooiste luisterplaatsen van het land: de tuin van de Zusters Birgitinessen. Speciaal voor de Vrienden wordt groots uitgepakt: een concert met toeters en bellen! Er zal kopergeschal vanaf de toren klinken door blazers van fanfare St. Willibrordus Stramproy, al dan niet in samenspel met de Weerter stadsbeiaardier. Daarnaast stellen wij een bijzonder jong talent aan u voor: de 14 (!) jarige Quentin Leriche wordt niet voor niets de ‘Mozart

van de beiaard’ genoemd. Hij studeert aan de Franse beiaardschool in Douai en spreidt een –zeker voor zijn leeftijd- verbluffende techniek ten toon. Je zou het moeten zien om het te geloven. En speciaal daarom wordt er een live-videoverbinding verzorgd naar een groot scherm in de tuin van de Birgitinessen. Mis dit niet!

Quentin is ook een dag in Maastricht geweest....een hele dag spelen vond ik nogal zwaar voor een kind van zijn leeftijd waarom moest de stadsbeiaardier op die dag ook nog naar Weert en wisselde dat niet af met Quentin??...[/b]

De tuin van de Birgittinessen is geopend vanaf 19 uur, het concert begint om 20 uur. Er is een toelichting op het programma, en na afloop een gezellige borrel met alle Vrienden van de Beiaard.

Nou die borrel is er hier in Maastricht niet, gezellige boel hoor!

Woensdag 7 juli: 500 jaar beiaard – 1610 tot 1710

De Gouden Eeuw was ook de glorietijd van de beiaard. Talloze torens, zoals de Westerkerk in Amsterdam en de Domtoren in Utrecht, kregen prachtige grote carillons om de hits van dat moment over de daken uit te strooien: muziek van Bach, Händel en Purcell. Al deze barokke pracht en praal wordt vandaag door de stadsbeiaardier over de daken van Weert uitgestrooid.

En Maastricht nu....zelfs geen carillon op de eerste zondag van de maand!!

Donderdag 8 juli: Zwart & Zwart , vader en dochter

Boudewijn Zwart , stadsbeiaardier van onder andere Amsterdam en Dordrecht, stamt uit een beroemd geslacht van musici. Zeker in de wereld van beiaardiers is het niet ongebruikelijk dat het muziekvirus van generatie op generatie overslaat. Boudewijns dochter Lydia is in Weert geen onbekende: ze vervangt Frank Steijns soms als hij op tournee is. Vandaag spelen vader en dochter samen een concert met daarin originele beiaardwerken en warme arrangementen van bekende stukken.

Vrijdag 9 juli: 500 jaar beiaard – 1710 tot 1810

De eeuw van Mozart, Schubert en Beethoven! Van Eine Kleine Nachtmusik via ‘Die Forelle’ tot Für Elise, u hoort ze allemaal voorbij komen vanmiddag. En natuurlijk de klokjes van Papageno, uit de opera "Die Zauberflöte".

Zaterdag 10 juli: Bospop – Bells and Beats

Ach leuk, waar is de swing voor Maastricht Beiaardier?

Terwijl de bossen rondom Weert zinderen van de dreunende popmuziek-klanken, galmt diezelfde muziek ook van bovenaf over de stad heen. Stadsbeiaardier Frank Steijns en Eric Kessels, docent keyboards bij RICK, spelen hun inmiddels traditionele popconcert vanaf de Weerter Beiaard.

Ondersteund door een flinke geluidsinstallatie boven op de toren spelen zij samen muziek van Jan Akkerman, Michael Jackson, Elton John en Metallica. Nooit klonk een kerktoren zo swingend!

3DE KLEPEL - Beiaardcomité Weert - postbus 282 - 6000 AG WEERT

Maandag 12 juli: 500 jaar beiaard – 1810 tot 1910

De eeuw van de Romantiek was voor de beiaard geen goede: tijdens de industriële revolutie werden de vertrouwde klanken van de klokken in de stad steeds meer door fabrieksfluit en stoommachine overstemd. Bovendien was het een tijd van politieke instabiliteit en onrust. Het lijkt soms een wonder dat juist in deze tijd zulke prachtige, zoete, romantische melodieën ontstonden: een vlucht uit de werkelijkheid? Luister naar Salut d’ amour van Elgar, Samson en Delilah van Saint-Saëns,... midden tussen het drukke stadsleven: muzikale rozengeur en maneschijn vanaf de Martinustoren.

Nou weinig romantiek in Maastricht te vinden bij het carillon, zelfs geen vriendschap...Weet de beiaardier wel WAT hij speelt?.

Woensdag 14 juli: 500 jaar beiaard – 1910 tot 2010

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. Een bekend gezegde dat ook voor muziek opgaat: met name voor muziek uit de afgelopen honderd jaar. Toch is het soms kwestie van even doorbijten om zo te ontdekken dat er nog zoveel nieuwe smaken te proeven zijn! Daarom blijft een vast onderdeel in het Beiaardfestival een concert met moderne muziek. Een muzikale nouveau cuisine, van pionier Erik Satie tot werk van moderne Limburgse hedendaagse componisten als Margriet Ehlen.

Nee vertel mij wat....ik heb al veel cakes gebakken voor de beiaardier,maar kreeg zelfs geen plakkie.....laat staan moderne carillonmuziek dit jaar in Maastricht!

Donderdag 15 juli: Carmina Burana

Gastbeiaardier Gideon Bodden bespeelt in zijn eentje vandaag de Weerter Beiaard in een werk dat normaal door soms honderden musici wordt uitgevoerd: de Carmina Burana van Carl Orff. Het majestueuze openingsstuk, waarin de Godin van het Noodlot wordt bezongen, is een van de bekendste melodieën uit de klassieke muziek. Luister hoe deze Middeleeuwse liederen in een moderne zetting op beiaard kunnen klinken. 500 jaar, meesterlijk in één concert gevat!

Ik hoop dat Gideon snel naar Maastricht komt, we hebben versterking nodig!!

Zaterdag 17 juli: Limburgs concert

Traditioneel onderdeel in elk Weerter Beiaardfestival is het Limburgs concert, met bekende Limburgse meezingers als ‘Wie sjoan os Limburg is’ en uiteraard het Limburgs Volkslied. Dit jaar speelt Frank Steijns in het bijzonder liedjes van Sittardenaar Toon Hermans, die tien jaar geleden overleed. Een mooie en herkenbare afsluiting van dit Zesde Weerter Beiaardfestival.

Een vriend van Toon Hermans........

http://www.youtube.com/watch?v=LEGlMgq7Fm8

Dit zal dan hetzelfde programma op het Stadhuiscarillon in Maastricht zijn hoop ik? Leuk voor de ouderen op de Markt die de beiaardier niet meer groeten wil!
Het carillon van Maastricht
Klinkt als een gedicht

Maastricht wil een eigen beiaardier!!!

marjo
Site Admin
Berichten: 861
Lid geworden op: 10-03-2012 22:43

Bericht door marjo » 11-03-2012 10:39

door marjo le comte op di aug 10, 2010 21:13

In Maasstricht zien we onderstaande ook graag!!!


Zomerse klanken op carillon van Groote Kerk
Datum nieuwsfeit: 10-08-2010
Vindplaats van dit bericht
Dit is een authentiek persbericht Bron: Gemeente Maassluis
Printversie Printversie
Zoek soortgelijke berichten Zoek soortgelijke berichten


Gemeente Maassluis

Zomerse klanken op carillon van Groote Kerk in Maassluis



Bekijken en horen hoe de beiaardier de beiaard van de Groote Kerk bespeelt, en dat van korte afstand. Dat is weer mogelijk dankzij de 33^ste reeks van de traditionele zomeravonden. Liefhebbers mogen onder begeleiding de toren van de Groote Kerk beklimmen, waarna ze kunnen genieten van het beiaardspel. Tussen de verschillende stukken door geeft de beiaardier uitleg over het muziekinstrument.

Zaterdag 14 augustus speelt stadsbeiaardier Gerard de Waardt van 19.15 tot 20.00 uur liedjes als Here comes the sun, Don't worry be happy, Summertime en Smile, afgewisseld met bekende klassieke muziek en andere zomerse klanken. Het is ook mogelijk een verzoeknummer aan te vragen.


Uit veiligheidsoverwegingen zijn aan de rondleiding in de toren spelregels verbonden. De minimumleeftijd is 8 jaar; daarnaast mogen kinderen van 8 tot 14 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene de toren beklimmen. Belangstellenden kunnen zich tussen 18.45 en 19.00 uur melden aan de voet van de toren, achter de Groote Kerk. Mensen met hoogtevrees wordt ten sterkste afgeraden de toren te beklimmen.
Het carillon van Maastricht
Klinkt als een gedicht

Maastricht wil een eigen beiaardier!!!

marjo
Site Admin
Berichten: 861
Lid geworden op: 10-03-2012 22:43

Bericht door marjo » 11-03-2012 10:40

door marjo le comte op wo aug 11, 2010 07:31

marjo le comte schreef:
Soms heb ik het gevoel dat ik moet gaan Googelen om Maastricht ook es te kunnen laten zien wat hun 'beiaardier wel in Weert maar niet in Maastricht laat zien....

maar ja een moet er het stiefkind zijn....

]
Dus blijf ik pleiten voor een eigen stadsbeiaardier voor Maastricht!!


http://bit.ly/d2IqRY

Dit is slechts een van een hele reeks......

http://www.youtube.com/user/KesselsEric#p/u

IN WEERT WEET STADSBEIAARDIER FRANK STEIJNS WEL UIT TE PAKKEN
met 11 CONCERTEN!!

"Weert in teken van zesde Beiaardfestival"

In de achter ons liggende jaren heeft Weert met zijn Beiaardfestival internationaal een naam opgebouwd. Dit jaar wordt het zesde Weerter Beiaardfestival gehouden. Onder artistieke leiding van Frank Steijns is weer een uitgebreid, breed en origineel muzikaal programma samengesteld, waarbij heel uiteenlopende muziekstijlen aan bod komen.

NB: Alle concerten beginnen om 15.00 uur

met uitzondering van het Vriendenconcert op 6 juli : aanvang 20 u, inkom 19 u

Zaterdag 3 juli: Schumann & Chopin

De jonge beiaardier Jasper Stam was de absolute winnaar van het NKV Carillon Concours in Gorinchem. De Weerter stadsbeiaardier was daarbij een van de juryleden. Tijdens het concert van vandaag ligt de nadruk op muziek van twee grote componisten die beide 200 jaar geleden werden geboren: Robert Schumann en Frederik Chopin. Hun beroemde pianowerken klinken voortreffelijk op de magistrale Weerter Beiaard.

Jasper Stam heeft ook een concert verzorgd op de STServaes in Maastricht voor Stichting Carillons....

Maandag 5 juli: 500 jaar beiaard – 1510 tot 1610

De eerste vermelding van een beiaard met stokkenklavier dateert uit 1510, het instrument is daardoor precies 500 jaar oud dit jaar. Dat feit wordt dit jaar alom gevierd. In vijf concerten, die elk een eeuw uit de muziekgeschiedenis beslaan, geeft stadsbeiaardier Frank Steijns een overzicht van de muziek die in die 500 jaar vanaf de Nederlandse en Vlaamse torens heeft geklonken. Vandaag muziek uit de tijd van het Wilhelmus: Valerius’ Gedenckklank.

En waar is dit overzicht voor Maastricht??

Dinsdag 6 juli: Vriendenconcert!

Het traditionele concert voor de Vrienden van de Beiaard vindt dit jaar weer plaats in een van de mooiste luisterplaatsen van het land: de tuin van de Zusters Birgitinessen. Speciaal voor de Vrienden wordt groots uitgepakt: een concert met toeters en bellen! Er zal kopergeschal vanaf de toren klinken door blazers van fanfare St. Willibrordus Stramproy, al dan niet in samenspel met de Weerter stadsbeiaardier. Daarnaast stellen wij een bijzonder jong talent aan u voor: de 14 (!) jarige Quentin Leriche wordt niet voor niets de ‘Mozart

van de beiaard’ genoemd. Hij studeert aan de Franse beiaardschool in Douai en spreidt een –zeker voor zijn leeftijd- verbluffende techniek ten toon. Je zou het moeten zien om het te geloven. En speciaal daarom wordt er een live-videoverbinding verzorgd naar een groot scherm in de tuin van de Birgitinessen. Mis dit niet!

Quentin is ook een dag in Maastricht geweest....een hele dag spelen vond ik nogal zwaar voor een kind van zijn leeftijd waarom moest de stadsbeiaardier op die dag ook nog naar Weert en wisselde dat niet af met Quentin??...[/b]

De tuin van de Birgittinessen is geopend vanaf 19 uur, het concert begint om 20 uur. Er is een toelichting op het programma, en na afloop een gezellige borrel met alle Vrienden van de Beiaard.

Nou die borrel is er hier in Maastricht niet, gezellige boel hoor!

Woensdag 7 juli: 500 jaar beiaard – 1610 tot 1710

De Gouden Eeuw was ook de glorietijd van de beiaard. Talloze torens, zoals de Westerkerk in Amsterdam en de Domtoren in Utrecht, kregen prachtige grote carillons om de hits van dat moment over de daken uit te strooien: muziek van Bach, Händel en Purcell. Al deze barokke pracht en praal wordt vandaag door de stadsbeiaardier over de daken van Weert uitgestrooid.

En Maastricht nu....zelfs geen carillon op de eerste zondag van de maand!!

Donderdag 8 juli: Zwart & Zwart , vader en dochter

Boudewijn Zwart , stadsbeiaardier van onder andere Amsterdam en Dordrecht, stamt uit een beroemd geslacht van musici. Zeker in de wereld van beiaardiers is het niet ongebruikelijk dat het muziekvirus van generatie op generatie overslaat. Boudewijns dochter Lydia is in Weert geen onbekende: ze vervangt Frank Steijns soms als hij op tournee is. Vandaag spelen vader en dochter samen een concert met daarin originele beiaardwerken en warme arrangementen van bekende stukken.

Vrijdag 9 juli: 500 jaar beiaard – 1710 tot 1810

De eeuw van Mozart, Schubert en Beethoven! Van Eine Kleine Nachtmusik via ‘Die Forelle’ tot Für Elise, u hoort ze allemaal voorbij komen vanmiddag. En natuurlijk de klokjes van Papageno, uit de opera "Die Zauberflöte".

Zaterdag 10 juli: Bospop – Bells and Beats

Ach leuk, waar is de swing voor Maastricht Beiaardier?

Terwijl de bossen rondom Weert zinderen van de dreunende popmuziek-klanken, galmt diezelfde muziek ook van bovenaf over de stad heen. Stadsbeiaardier Frank Steijns en Eric Kessels, docent keyboards bij RICK, spelen hun inmiddels traditionele popconcert vanaf de Weerter Beiaard.

Ondersteund door een flinke geluidsinstallatie boven op de toren spelen zij samen muziek van Jan Akkerman, Michael Jackson, Elton John en Metallica. Nooit klonk een kerktoren zo swingend!

3DE KLEPEL - Beiaardcomité Weert - postbus 282 - 6000 AG WEERT

Maandag 12 juli: 500 jaar beiaard – 1810 tot 1910

De eeuw van de Romantiek was voor de beiaard geen goede: tijdens de industriële revolutie werden de vertrouwde klanken van de klokken in de stad steeds meer door fabrieksfluit en stoommachine overstemd. Bovendien was het een tijd van politieke instabiliteit en onrust. Het lijkt soms een wonder dat juist in deze tijd zulke prachtige, zoete, romantische melodieën ontstonden: een vlucht uit de werkelijkheid? Luister naar Salut d’ amour van Elgar, Samson en Delilah van Saint-Saëns,... midden tussen het drukke stadsleven: muzikale rozengeur en maneschijn vanaf de Martinustoren.

Nou weinig romantiek in Maastricht te vinden bij het carillon, zelfs geen vriendschap...Weet de beiaardier wel WAT hij speelt?.

Woensdag 14 juli: 500 jaar beiaard – 1910 tot 2010

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. Een bekend gezegde dat ook voor muziek opgaat: met name voor muziek uit de afgelopen honderd jaar. Toch is het soms kwestie van even doorbijten om zo te ontdekken dat er nog zoveel nieuwe smaken te proeven zijn! Daarom blijft een vast onderdeel in het Beiaardfestival een concert met moderne muziek. Een muzikale nouveau cuisine, van pionier Erik Satie tot werk van moderne Limburgse hedendaagse componisten als Margriet Ehlen.

Nee vertel mij wat....ik heb al veel cakes gebakken voor de beiaardier,maar kreeg zelfs geen plakkie.....laat staan moderne carillonmuziek dit jaar in Maastricht!

Donderdag 15 juli: Carmina Burana

Gastbeiaardier Gideon Bodden bespeelt in zijn eentje vandaag de Weerter Beiaard in een werk dat normaal door soms honderden musici wordt uitgevoerd: de Carmina Burana van Carl Orff. Het majestueuze openingsstuk, waarin de Godin van het Noodlot wordt bezongen, is een van de bekendste melodieën uit de klassieke muziek. Luister hoe deze Middeleeuwse liederen in een moderne zetting op beiaard kunnen klinken. 500 jaar, meesterlijk in één concert gevat!

Ik hoop dat Gideon snel naar Maastricht komt, we hebben versterking nodig!!

Zaterdag 17 juli: Limburgs concert

Traditioneel onderdeel in elk Weerter Beiaardfestival is het Limburgs concert, met bekende Limburgse meezingers als ‘Wie sjoan os Limburg is’ en uiteraard het Limburgs Volkslied. Dit jaar speelt Frank Steijns in het bijzonder liedjes van Sittardenaar Toon Hermans, die tien jaar geleden overleed. Een mooie en herkenbare afsluiting van dit Zesde Weerter Beiaardfestival.

Een vriend van Toon Hermans........

http://www.youtube.com/watch?v=LEGlMgq7Fm8

Dit zal dan hetzelfde programma op het Stadhuiscarillon in Maastricht zijn hoop ik? Leuk voor de ouderen op de Markt die de beiaardier niet meer groeten wil![/quote]
Het carillon van Maastricht
Klinkt als een gedicht

Maastricht wil een eigen beiaardier!!!

marjo
Site Admin
Berichten: 861
Lid geworden op: 10-03-2012 22:43

Bericht door marjo » 11-03-2012 10:41

door marjo le comte op do nov 11, 2010 06:20

Mijn conclusie:

Is dat Frank Steijns naast zijn werk bij Rieu geen goede Stadsbeiaardier voor Maastricht kan zijn.

Hij heeft TEVEEL prive bezigheden om deze funktie verantwoord uit te kunnen oefenen!

Maastricht is GEEN kleine stad zoals Weert, en verdient een eigen beiaardier!

Ook met het feit dat Maastricht solliciteert om cultuurstad 2018 te worden en Frank Steijns het feit dat de beiaard dit jaar 500 jaar bestaat in Maastricht heeft genegeerd!!

De beiaardvrienden van Maastricht willen:

Een beiaardier die naast het bedienen van de carillons, goede voorlichting geeft en educatie voor basis- en middelbare scholen en open staat voor projekten in schoolvakanties en inspeelt op muziekprojekten in de stad!

Ook aandacht heeft voor de oudere bewoners in de stad, die veel cultuur moeten missen door opname in bejaarde- of verzorgingshuis.
Het carillon van Maastricht
Klinkt als een gedicht

Maastricht wil een eigen beiaardier!!!

marjo
Site Admin
Berichten: 861
Lid geworden op: 10-03-2012 22:43

Bericht door marjo » 11-03-2012 10:42

Zelfs Secco uit Den Haag wenst het carillon van het Stadhuis in Maastricht heel veel sterkte.... :???:

Afbeelding
Het carillon van Maastricht
Klinkt als een gedicht

Maastricht wil een eigen beiaardier!!!

Plaats reactie